Doradztwo kulinarne i personalne : Wisła i okolice

Szkolenia : kelnerów, kucharzy, początkujących restauratorów

Szkolenia / Doradztwo personalne

Skupiam  się przede wszystkim na budowaniu silnych i długotrwałych relacji biznesowych z moimi Klientami. Wiem, że jest to możliwe do osiągnięcia poprzez wychodzenie naprzeciw Państwa potrzebom, ich analizie oraz dopasowaniu najbardziej efektywnych rozwiązań. Moim celem jest jak najlepsze zrozumienie specyfiki Państwa biznesu oraz kultury panującej w firmie, tak, aby móc dokonać selekcji najlepszych spośród Kucharzy, Kelnerów, Managerów i pomóc Państwu zatrudnić najlepszych pracowników. Wierzę, że szeroka wiedza i doświadczenie pozwolą nam wspólnie wypracować najlepsze i najbardziej efektywne rozwiązania personalne w Państwa firmie, przyczyniając się tym samym do wzrostu jej konkurencyjności oraz pozycji na rynku.

Podstawą sukcesu w Państwa firmie są kompetentni ludzie – Ja wiem, jak wybrać najlepszych!

Moim zadaniem jest wspieranie i pomoc klientom w rozwoju ich przedsiębiorstw gastronomicznych poprzez dobór najlepszych ludzi. Dążę do świadczenia najwyższej jakości usług doradczych na rynku  poprzez wnikliwą analizę potrzeb moich wymagających Klientów i wychodzenie naprzeciw ich oczekiwaniom.


Szkolenia

  • Kelner

    Czy jesteś zadowolony z obsługi gości w Twoim obiekcie? Czy Twoi pracownicy potrafią profesjonalnie zająć się klientem?
    Zawód kelnera wymaga ciągłego doskonalenia umiejętności w zakresie obsługi konsumentów, aby sprostać ich rosnącym wymaganiom i potrzebom, zapewniając wysoki poziom obsługi!
    Renoma i wyjątkowość twojej restauracji, hotelu zależy od profesjonalnie wyszkolonych kelnerów, którzy obsługują Twoich klientów, wysoki poziom edukacji zespołu usprawnia pracę i czyni ją bardziej kreatywną, wyjątkowa atmosfera, którą stworzysz wokół klienta, spowoduje, że wróci do Twojej restauracji.

    Moje szkolenia mają za zadanie pomóc Personelowi:
    - poznać sztukę serwowania potraw i napojów,
    - organizacja pracy na stanowisku kelnera
    - przygotowanie sali konsumpcyjnej do obsługi gościa (nakrycia stołowe, ich dobór i zmiana serwetki, nakrywanie stołów zastawą stołową, karty menu)
    - sposoby obsługi konsumentów o różnych cechach psychologicznych, zachowanie w sytuacjach konfliktowych, trudnych,
    - profesjonalne parzenie, podawanie kawy i podstawowe informacje związane z kawą
    - techniki serwowania i podawania potraw i napojów
    - profesjonalnie obsłużyć przyjęcia okolicznościowe – bankiety
    - rodzaje przyjęć okolicznościowych
    - przygotowanie stołów i obsługa uczestników przyjęcia
    - stosowanie protokołu w przypadku gości VIP
    - obsługa gastronomiczna konferencji, kongresów, wycieczek zagranicznych
    - podnieść kwalifikacje personelu zwiększając dzięki temu konkurencyjność obiektu.

  • Kucharz

    Szkolenie ma charakter praktyczny – warsztatowy. Uczestnicy szkolenia będą uczyć się oraz doskonalić umiejętności samodzielnego przyrządzania potraw pod moim osobistym nadzorem, lub  najlepszych Szefów Kuchni w Polsce!
    W ramach szkolenia uczestnicy muszą mieć do dyspozycji  zaplecze gastronomiczne oraz niezbędne produkty żywnościowe do przygotowania różnego rodzaju potraw. Zajęcia prowadzę osobiście posiadając bogate doświadczenie zawodowe zarówno w kraju, jak i za granicą.

    O sukcesie obiektu gastronomicznego w dużej mierze decyduje kuchnia, oferta menu, smaczna i oryginalna kuchnia przyciąga klientów, przez co obiekt „reklamuje się” sam, sposób podania potraw oraz ich ułożenie na talerzu wpływa na odbiór „smakowy” potraw
    profesjonalny kucharz, szef kuchni to wizytówka obiektu gastronomicznego wysoki poziom edukacji zespołu usprawnia współpracę i czyni ją bardziej kreatywną i efektywniejszą.

    Szkolenia te mają pomóc kucharzom:
    - zapoznać się z nowymi trendami sztuki kulinarnej
    - otrzymać praktyczne wskazówki dotyczące receptur potraw, ich kalkulacji oraz zestawienia kosztów
    - poznać aranżacje potraw na stołach, sposoby ekspozycji
    - zwiększyć konkurencyjność obiektu dzięki profesjonalnie wyszkolonemu zespołowi pracowników

 

 

Andrzej Tesarczyk - Specjalista Do Spraw Gastronomii, Doradca Kulinarny - tel.: +48 607 831 433 , mail: andrzej@tesarczyk.pl
polityka plików cookies | supported by rduch.eu