Otwierasz lokal gastronomiczny lub wpadłeś na taki pomysł!?
Najczęstszą przyczyną źle funkcjonującej gastronomii jest „zły start”. Chcesz uniknąć podstawowych błędów mających wpływ na dalsze funkcjonowanie Twojego lokalu?
Zgłoś się do mnie, mogę temu zapobiec, a Ty zaoszczędzisz dużo pieniędzy… !!!
To oferta realnego ukierunkowania na sukces rynkowy w tej branży! Oferuję wsparcie oraz pomoc w uruchamianiu i rozwijaniu potencjału inwestycji w gastronomii. Do współpracy zapraszamy inwestorów, właścicieli otwieranych jak i działających już obiektów gastronomicznych. Jestem w stanie pomóc w rozwiązaniu problemu na każdym etapie inwestycji i funkcjonowania Państwa firmy.
Pasja, innowacyjne pomysły i wieloletnie doświadczenie pozwala mi z dumą patrzeć na zadowolonych klientów którzy obdarzyli mnie swoim zaufaniem.
Jestem na bieżąco z aktualnymi trendami w branży gastronomicznej. Proponuję i wdrażam najnowsze rozwiązania technologiczne i organizacyjne.
W zależności od Państwa potrzeb, prace wykonuję zespołowo lub indywidualnie.
Współpraca przy wielu projektach skłoniła mnie do połączenia sił w zespół doradców.
Różnorodność doświadczeń i specjalizacji zapewnia naszym Klientom obsługę kompleksową, obejmującą wszystkie etapy planowania i realizacji inwestycji.
Gdy planują Państwo inwestycję!
Bezpiecznie przeprowadzę Państwa przez każdy jej etap - od funkcjonalnego projektu do uruchomienia konkurencyjnego i zapewniającego zyski obiektu.
Gdy uruchamiają Państwo jakikolwiek obiekt gastronomiczny. Staram się zapewnić dynamiczny i pewny start: stworzenie gościnnej atmosfery, optymalnie wyposażoną i doskonale zorganizowaną przestrzeń, proces przygotowania personelu do profesjonalnej obsługi gości.
Gdy Państwa firma nie generuje oczekiwanych przychodów... Trafnie zdiagnozuję problemy i pomagam skutecznie je rozwiązać .
Jestem w stanie zrealizować zadania o zróżnicowanych skalach, terminach, budżetach i lokalizacjach zarówno w Polsce, jak i za granicą!
Terminowe otwarcie lokalu to bardzo duża oszczędność dla inwestora.
Przedłużanie się terminu otwarcia spowodowane brakiem harmonogramu otwarcia lokalu naraża inwestora na ogromne i niepotrzebne koszta (czynsz, koszty personalne) bez równoległego przychodu. Kupowanie zbędnego i drogiego sprzętu! I wiele innych czynników, bez wystarczającej wiedzy to wyrzucanie pieniędzy w błoto!
Mogę temu zapobiec…
Wielkość i charakter przyszłego obiektu, stopień trudności, zakres poszczególnych etapów oraz okres realizacji każdej z inwestycji będą się znacznie różnić! Dlatego zawsze przedstawiam główne etapy planowania , budowy i uruchamiania obiektu gastronomicznego,
z uwzględnieniem optymalnej kolejności prac i dokonywania wyboru istotnych dla danego lokalu systemów i rozwiązań.
Opcjonalne czynności podczas działania mojej firmy:
- Badanie rynku, opracowanie biznesplanu, wybór źródeł finansowania inwestycji i pozyskanie środków (min. Dotacje Unijne!)
- Projektowanie obiektów - współpraca z zarządem, architektami i branżystami.
- Wybór odpowiedniego systemu do zarządzania w oparciu o charakter obiektu. Konsultacje z architektami i branżystami dotyczące logistyki i ergonomii danego obiektu.
- Wybór wyposażenia kuchni i jego dostawcy - plany rozmieszczenia urządzeń pod względem HACCP, bezpieczeństwa pracy, ergonomii , logistyki przepływów surowców i dań gotowych oraz wymogów odpowiednich służb (dostawca głównego sprzętu kuchennego zapewnia plany rozmieszczenia urządzeń pod względem wymaganych przepisów oraz współpracuje z branżystami w ramach tego samego kontraktu)
- Wybór systemów współpracujących z systemem do zarządzania obiektem
- Opracowanie optymalnej struktury organizacyjnej, w oparciu o charakter obiektu i zaplanowany zakres usług
- Nadzór i bieżące konsultacje wynikające ze zmian w trakcie budowy inwestycji
- Praca z architektem wnętrz dotyczącym wyposażenia obiektu
- Wybór dostawców sprzętu i wyposażenia
- Uruchomienie procesów ukierunkowanych na otwarcie obiektu
- Ocena lub tworzenie pomysłu
- Analiza kosztów stałych i zmiennych
- Menu i jego dostosowanie do profilu działalności
- Określenie budżetu i tworzenie harmonogramu otwarcia
- Opracowanie procedur na bazie systemu zarządzania obiektem
- Zatrudnienie menadżera ds. marketingu, sprzedaży i prowadzenia działalności
- Oferty pracy dla personelu - wstępna rekrutacja
- Zatrudnienie pracowników kuchni oraz szkolenia na najwyższym poziomie!!!
- Sukcesywne zatrudnianie pozostałego personelu
- Szkolenie personelu operacyjnego
- Oficjalne Otwarcie Obiektu
Oferuję:
- Kompleksowe usługi w wyposażaniu: kuchni, hoteli, restauracji, domów przyjęć, kawiarni, cukierni, pubów, fastfood, pizzerii, zajazdów, ubojni drobiu, rzeźni, masarni itp...
- Szeroki asortyment:krzesła i stoły, zabudowy i ciągi gastronomiczne, lady i zabudowy meblowe, urządzenia chłodnicze, urządzeni Grzewcze, meble ze stali nierdzewnej, opiekacze gazowe i elektryczne, akcesoria gastronomiczne,
- Profesjonalne zaplecze kuchenne dostosowanie lokalu do działalności gastronomicznej (sprzęt, wentylacja, klimatyzacja, rozplanowanie mediów, pomieszczeń i stanowisk)
- nadzór nad wykonawstwem, wybór sprzętu, ergonomia stanowisk pracy,
- rekrutacja personelu, dobór formy zatrudnienia, higiena i ergonomia stanowisk pracy
- szkolenia managerów, personelu, administracji, procedury i standardy
- wybór surowców i środków operacyjnych, negocjacje umów handlowych
- planowanie początkowej akcji marketingowej, profesjonalna reklama… i wiele innych!
Od kilkunastu lat profesjonalnie zajmuję się doradztwem projektowaniem, aranżacją i wyposażeniem wnętrz: hoteli, restauracji, pizzerii, cukierni, sklepów, pubów itp.
A lokale prowadzone przeze mnie, funkcjonują na najwyższym poziomie!
Mam już na swoim koncie liczne grono zadowolonych klientów… mam nadzieję, że również Państwo do nich dołączą!
Galeria z niektórych realizacji